FÄRGAD TRÄTJÄRA

FÄRGAD TRÄTJÄRA
Artikelnummer 60500401 Kategorier ,

247,00 kr1 812,00 kr

Beskrivning

FÄRGAD TRÄTJÄRA – baserad på äkta trätjära är en produkt från skogen. När du behandlar en träfasad med trätjära tillförs de naturliga ämnen som trädet självt använder mot angrepp och kan därmed stå emot fukt samtidigt som träet tillåts att andas. Trätjäran har en naturlig förmåga att tränga djupt ner i träet och skydda det i flera år. Äkta Trätjära utgör basen för våra pigmenterade trätjäror.

Bästa resultat uppnås om appliceringen utförs vid varm väderlek, trätjäran blir då mer lättarbetad och tränger in bra. Spädning bör göras med balsamterpentin för att få produkten mer lättflytande. Dessutom blir ytan snabbare blir matt samt att trästrukturen framträder bättre. Tänk på att trätjära är en naturprodukt som kan variera något i utseende från olika produktioner. Har du flera burkar bör du därför blanda den mängd som beräknas till ytan som ska tjäras. Ytan behöver ingen grundning utan tjäran kan målas på direkt. Vid om-målning borstas ytan från smuts och behandlas på nytt.

OBS!

Då pigmentet kan sjunka till botten är det viktigt att före appliceringen röra om burkens innehåll ordentligt. Det kan även vara bra att under appliceringen röra om produkten.

Densitet: 1200 kg/ m³
Rengöring: Balsamterpentin eller såpa/vatten
Förtunning: Balsamterpentin, OBS! ej lacknafta
Torktid: 1- 3 dygn beroende på underlag, väder och vind
Åtgång: 5- 8 m2 /lit beroende på underlag
Hållbarhet: 24 månader (oöppnad burk)

Mer information

Kulör

Brun, Röd, Svart

Storlek färgburkar

0,9L, 2,7L, 9L

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.