TRÄOLJA

186.00 kr352.00 kr

Nollställ
Artikelnr: 140432 Kategorier: ,

Beskrivning

Det här är en miljöanpassad, specialbehandlad linolja med tillsats av vattenavvisande medel. Den är avsedd för årlig behandling av tryckimpregnerat trä, t ex trätrallar, men inte för hårda träslag
som teak och ek. Träolja har mycket god förmåga att tränga in i och försegla träets porer. Behandlingen gör träet fräscht och vattenavvisande och skyddar mot uttorkning och sprickbildning.

GÖR RENT OCH FÖRBEHANDLA

Tvätta träet med Delfin Trallrent om det är smutsigt, grått, poröst eller mörknat, eller angripet av alg eller mögel. Skölj noga med vatten. Nytt trä behöver ingen förbehandling. Underlaget ska vara torrt vid målning, max 16% fuktkvot. Detta gäller även nytt tryckimpregnerat trä, som bör stå obehandlat minst en säsong före målning.

APPLICERA OLJAN

Applicera oljan tills träet är mättat och inte suger mer. Använd fyllig pensel, luddfri trasa eller blomspruta. Se till att mätta ändträ och skarvar extra noga. Överskottsolja som finns kvar efter en halvtimme (i form av pölar), torkar du bort med en trasa. Är underlaget mycket uttorkat kan du göra extra behandlingar efter ett/flera dygn. Applicera Träolja när det är mellan +10°C och +25°C och risken för regn inom det närmsta dygnet är liten. Underlaget ska vara torrt när du behandlar det. Skaka burken eller rör om före användning och då och då under arbetets gång.

ANVÄNDNING Trä, trall m.m.
VERKTYG Pensel el. spruta
VERKTYG RENGÖRES MED Vatten
GLANS Glansfri
SPÄDES MED Vatten, skall normalt inte spädas
1 LITER RÄCKER TILL 5-15m2 beroende på trädets sugning

Mer information

Storlek

0,9L, 2,7L, 9L

Du gillar kanske också…