TJÄRVITRIOL

247.00 kr1812.00 kr

Nollställ
Artikelnr: 60590401 Kategorier: ,

Beskrivning

Auson TJÄRVITRIOL- baserad på äkta trätjära är en tunn tjärlasyr som ger en stilren, modern grå kulör. Färgen kommer först att upplevas som brunaktig då trätjäran till en början lägger sig på ytan tillsammans med pigmentet. Men redan efter första påstrykningen tränger den in i träet för att skydda mot fukt medan det gråa pigmentet stannar kvar på ytan. Slutresultatet blir en stilren grå kulör som smälter in i naturen och vårdar träet.

Tjärvitriolen innehåller balsamterpentin. Du kan använda Tjärvitriolen på trä som tidigare har behandlats med Järnvitriol.

Åtgång: 6-10m²/liter beroende på underlag.

Bästa resultat uppnås om appliceringen utförs vid varm väderlek, minst 10 °C. Produkten blir då mer lättarbetad och tränger in bra. Tillskillnad från våra övriga trätjäror behöver ingen balsamterpentin tillsättas. Produkten är klar att användas efter omrörning. Tänk på att trätjära är en naturprodukt som kan variera något i utseende från olika produktioner. Har du flera burkar bör du därför blanda den mängd som beräknas till ytan som ska tjäras. Tjärvitriol skall inte strykas på virke tidigare behandlat med andra färgtyper.

OBS!

Då pigmentet kan sjunka till botten är det viktigt att före appliceringen röra om burkens innehåll ordentligt. Det kan även vara bra att under appliceringen röra om produkten.

Mer information

Storlek

1L, 3L, 10L